Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Puder bambusowy sypki 100% naturalny

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Puder bambusowy sypki 100% naturalny

Puder bambusowy jest w 100% produktem roślinnym. Pozyskiwany jest z rdzenia łodygi bambusa, drzewa rosnącego w Indiach. Z rozdrobnionych pędów rośliny powstaje drobny, biały, puszysty proszek, który wykorzystywany jest jako puder. Surowiec pozbawiony jest sztucznych dodatków, w jego składzie odnajdziemy duże ilości krzemionki, która ma właściwości antybakteryjne, łagodzące, przeciwzapalne oraz działa przeciw wypryskom. Puder bambusowy jest roślinną alternatywą dla pudrów mineralnych.


Działanie:

  • Absorbuje nadmiar sebum, dzięki temu skóra jest mniej tłusta i błyszcząca.
  • Długotrwale matuje skórę, przedłużając trwałość makijażu.
  • Wchłania i redukuje nadmierne wydzielanie potu oraz zmniejsza jego zapach.
  • Surowiec nie bieli, jest transparentny, wtapia się w skórę, jest niewidoczny.
  • Puder łagodzi i pielęgnuje skórę, pozostawiając ją miękką, gładką, jedwabistą.
  • Puder ma działanie leczniczo - pielęgnacyjne. Nie zapycha porów, działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie.

Dla kogo:

skóra tłusta, mieszana, problematyczna, z nadprodukcją sebum.


Jak stosować?

  1. Jako matujący puder do twarzy – aplikuj za pomocą pędzla kosmetycznego typu kabuki.
  2. Połącz puder bambusowy z pudrem brązującym w celu uzyskania odpowiedniego (jaśniejszego) koloru.
  3. Jako talk/puder do ciała – zredukuje i wchłonie nadmiar potu.
  4. Sprawdzi się jako produkt stosowany do matowienia kremów z filtrami UV.

Przed zastosowaniem zaleca się wykonać próbę uczuleniową na małym fragmencie skóry.


Uwagi:

Surowiec kosmetyczny do użytku zewnętrznego.

Produkt  jest w 100% naturalny.

Puder bambusowy sprzedawany jest w opakowaniu doypack.

Specyfikacja

INCI Bambusa Arundinacea Stem Powder
Pozyskiwanie Mikronizacja rdzenia łodygi bambusa Bambusa Arundinacea, surowiec pozyskiwany jest ze zmiażdżonych konkrecji krzemionkowych zawartych w bambusie.
Postać Biały, drobny proszek.
Komedogenność Niekomedogenny
Wskazany poziom stężenia w kosmetykach 1 - 100%
Przechowywanie W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym i zacienionym. Odpowiednio przechowywany nawet po wielu latach nie traci na jakości.
Spełnia wymagania wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl